Blåbærtærte med mandelcreme



Denne opskrift er fra valdemarsro

Opskrift

150 g hvedemel
40 g sukker
1 knivspids salt
100 g smør
1 æg

150 g blåbær, frost eller friske

mandelcreme (frangipane)

100 g smør
100 g sukker
100 g mandelmel
2 æg

Fremgangsmåde

Først laves mørdejsbund ved at røre hvedemel, sukker og salt sammen i en skål. Skær smørret i små tern og smuldr det i melblandingen, til det er helt ensartet. Saml dejen uden at ælte for meget, start med blot ½ æg og vurder om der skal mere i til at samle dejen til en tæt rund kugle.  Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og læg den på køl i en halv time.

Smør tærtefadet (mit er 24 cm i diameter) og rul dejen ud over, prik den med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Tag den ud og lad den køle lidt af.


Imens laves mandelcremen. Smør og sukker piskes sammen til det er luftigt, herefter piskes æg i et ad gangen og mandelmelet vendes i. Mandelcremen fordeles på mørdejsbunden og alle blåbærrene drysses over og trykkes fast cremen.

Blåbærtærten bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter.

Noter

Lad den køle lidt af og server med creme fraise.



Kommentarer