150 g hvedemel
40 g sukker
1 knivspids salt
100 g smør
1 æg
40 g sukker
1 knivspids salt
100 g smør
1 æg
150 g blåbær, frost eller friske
mandelcreme (frangipane)
100 g smør
100 g sukker
100 g mandelmel
2 æg
mandelcreme (frangipane)
100 g smør
100 g sukker
100 g mandelmel
2 æg
Fremgangsmåde
Først laves mørdejsbund ved at røre hvedemel, sukker og salt sammen i en skål. Skær smørret i små tern og smuldr det i melblandingen, til det er helt ensartet. Saml dejen uden at ælte for meget, start med blot ½ æg og vurder om der skal mere i til at samle dejen til en tæt rund kugle. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og læg den på køl i en halv time.
Smør tærtefadet (mit er 24 cm i diameter) og rul dejen ud over, prik den med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Tag den ud og lad den køle lidt af.
Imens laves mandelcremen. Smør og sukker piskes sammen til det er luftigt, herefter piskes æg i et ad gangen og mandelmelet vendes i. Mandelcremen fordeles på mørdejsbunden og alle blåbærrene drysses over og trykkes fast cremen.
Imens laves mandelcremen. Smør og sukker piskes sammen til det er luftigt, herefter piskes æg i et ad gangen og mandelmelet vendes i. Mandelcremen fordeles på mørdejsbunden og alle blåbærrene drysses over og trykkes fast cremen.
Blåbærtærten bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter.
Noter
Lad den køle lidt af og server med creme fraise.
Kommentarer
Send en kommentar