Boeuf bourguignon i stegeso

 Opskriften er grundlæggende brødrene prices modificeret en smule så det passer med stegeso.


Opskrift

1,5 kg oksekød fx bov
200 g bacon
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1 porre
½ flaske Bourgogne
½ l oksebouillon 
100g tomatpuré 
1 dåse flåede tomater
Krydderurter
salt og peber

Fremgangsmåde

Sæt stegesoen i blød i vand en halvt time før du begynder. Hak grøntsagerne lidt groft og kom dem i stegesoen. Skær bacon i tern og rist det af på en pande. Puds kødet og skær det i forholdvis store tern 3x3cm, krydr med salt og peber og brun ad flere omgange i baconfedtet. Kog panden af med tomatpuré, billion og en smule af rødvinen, som hældes over kødet i stegesoen. Tilsæt krydderurter, rødvin, salt og peber og slut af med et låg af flåede tomater.

Sæt stegesoen i en kold ovn og sæt den på 150 grader. Efter 3 timer slukkes ovnen, der står endnu en time i ovnen på eftervarmen men du laver kartoffelmos, champignon og glaserede perleløg.

Noter

Tomater hører vist ikke rigtig til i den oprindelige opskrift, men jeg synes det klæder oksekød så godt, udelad dem hvis du er lidt puristisk.

Kommentarer