Stenbiderrogn og rygeostcreme

Stenbiderrognen kaldes "den danske kaviar". Sæsonen starter når det er forår og stenbideren trækker sydpå for at gyde. Stenbiderrogn har en særlig umami-kombination af salt og sødt og er super let at tilberede som en hurtig forret.


Opskrift

400 g stenbiderrogn
1 spsk havsalt
1 tsk citronsaft
1 spsk olivenolie
1 rødløg
75 g rygeost
½ dl fløde
dild og evt karse og purløg til pynt

Fremgangsmåde

Kom stenbiderrognen i en skål, og drys havsalt over sammen citronsaft og olivenolie. Rør sammen, og lad det trække på køl en halv times tid. Rør rygeosten cremet med fløden, og stil til side.

Sæt en lille rund udstiksform på en tallerken, og fyld den op med stenbiderrogn og top op med finthakket rødløg. Fjern forsigtigt udstiksformen. Form et lille "æg" af rygeostcremen med to teskeer, og læg det forsigtigt ovenpå og pynt med krydderurter.

Noter

Servering på skifferplader er ikke en god ide, en tallerken med en kant sviner nok mindre.

Kommentarer