Kødsovs - på den helt rigtige måde

Noget af det første alle lærer at lave når de flytter hjemmefra er pasta med kødsovs. Det er typisk hurtigt, billigt, smager godt og tillader ret stor variation alt efter hvad den studerende nu engang har, og ikke har, i skabe og skuffer. Heldigvis har handelskammeret i Bologne fundet den helt oprindelige opskrift på ragu alla bolognese.


Opskrift

300 g hakket oksekød
150 g pancetta (eller bacon)
50 g gulerødder
50 g bladselleri
50 g løg
2 dl tomatsovs (eller en lille dåse puré opløst i bullion)
3 dl bullion
2 dl sødmælk
1 glas hvidvin (rød kan vist gå bare den er tør)
salt og peber

Fremgangsmåde

Først hakkes bacon (og oksekød) fint på kødhakker eller med kniv. Snit også grøntsagerne fint. Brun først panchettaen af i olivenolie og tilsæt derefter de snittede grøntsager. Når grøntsagerne begynder at tage farve kommes det hakkede kød i. Når kødet er blevet brunt tilsættes tomatsovs og vin og der skrues ned på lavt blus. Nu skal den bare stå og simre i 2-3 timer, første dl mælk tilsættes nå den kommer i kog første gang resten cirka halvvejs i processen. Sovsen skal være flydende så der skal røres lidt af og til og eventuelt tilføres lidt bullion. Eventuelt kommes en slat fløde i lige inden servering hvis sovsen skal hænge fast i brede pasta. Parmesan rives over.

Noter

Det gør nu noget godt for retten og duften i hele huset at den står sådan og bobler hele dagen - mums.

Kommentarer