Ball tip intervalgrillet

Jeg faldt over denne amerikanske udskæring hos min kød-pusher. Den er skåret nogenlunde der hvor culotten sidder, men da den ikke er så kendt herhjemme sælges den typisk lidt billigere.

I venstre side udviklingen efter hvert interval på grillen

Opskrift

2 kg ball tip
salt
peber

Fremgangsmåde

Jeg har valgt at gøre som jeg gør med det meste oksekød, det er enkelt og bliver altid godt. Tag kødet ud af køleskab 1-2 timer før det skal på grillen og puds det af for sener. Rids fedtet med en skarp kniv og gnid stegen med salt og peber.

Tænd op i grillen til indirekte varme. Læg stegen på og give den et kvarter, tag den derefter af et kvarter. Gentag med en gang på og en gang af, sæt så termometer i når den ryger på tredje gang og ven til den rammer 52 grader, hvor den tages af og så godt må stå og trække en halv times tid inden den bliver skåret.

Intervalgrilning lyder mere bøvlet end det er, men det er selvfølgelig muligt bare at lade den bliver liggende indtil den ønskede kernetemperatur er nået, det bliver bare ikke helt lige så godt.

Noter

Et dejligt smagfuldt og reelt stykke kød, der er ikke nær så meget med at skifte retning når den skal skæres som med en culotte.

Kommentarer