Jeg faldt over denne amerikanske udskæring hos min kød-pusher. Den er skåret nogenlunde der hvor culotten sidder, men da den ikke er så kendt herhjemme sælges den typisk lidt billigere.
salt
peber
Tænd op i grillen til indirekte varme. Læg stegen på og give den et kvarter, tag den derefter af et kvarter. Gentag med en gang på og en gang af, sæt så termometer i når den ryger på tredje gang og ven til den rammer 52 grader, hvor den tages af og så godt må stå og trække en halv times tid inden den bliver skåret.
Intervalgrilning lyder mere bøvlet end det er, men det er selvfølgelig muligt bare at lade den bliver liggende indtil den ønskede kernetemperatur er nået, det bliver bare ikke helt lige så godt.
I venstre side udviklingen efter hvert interval på grillen |
Opskrift
2 kg ball tipsalt
peber
Fremgangsmåde
Jeg har valgt at gøre som jeg gør med det meste oksekød, det er enkelt og bliver altid godt. Tag kødet ud af køleskab 1-2 timer før det skal på grillen og puds det af for sener. Rids fedtet med en skarp kniv og gnid stegen med salt og peber.Tænd op i grillen til indirekte varme. Læg stegen på og give den et kvarter, tag den derefter af et kvarter. Gentag med en gang på og en gang af, sæt så termometer i når den ryger på tredje gang og ven til den rammer 52 grader, hvor den tages af og så godt må stå og trække en halv times tid inden den bliver skåret.
Intervalgrilning lyder mere bøvlet end det er, men det er selvfølgelig muligt bare at lade den bliver liggende indtil den ønskede kernetemperatur er nået, det bliver bare ikke helt lige så godt.
Kommentarer
Send en kommentar