Jeg synes at noget af det bedste ved et godt måltid mad er, hvis der er et lækkert stykke nybagt brød til. Jeg er derfor på evig jagt efter det perfekte brød. Med mit nye bagestål synes jeg at jeg ville genbesøge nogen af de mere enkle koncepter. Her med få ingredienser, koldhævning og kraftig varme.
500 g hvedemel Tipo00
100 g durum mel
10 g gær
1 spsk salt
1 tsk sukker
Dejen står ved stuetemperatur et par timer så der kommer lidt liv i gæren og sættes herefter køligt i et døgns tid. Et par timer inden dejen skal bages sættes den igen i stuetemperatur, hvorefter den vendes forsigtigt ud på et veldækket bord. Fold den forsigtigt et par gange på hver led og del den i tre flutes og lad dem stå og efterhæve en time. Imens brødene efterhæver varmes bagestål, bagesten eller blot ovn op til 250 °. Brødene bages i 35 minutter, så de bliver meget mørke, men ikke sorte.
Opskrift
500 ml vand500 g hvedemel Tipo00
100 g durum mel
10 g gær
1 spsk salt
1 tsk sukker
Fremgangsmåde
Hæld vand op og opløs gær samt salt og sukker heri. Afvej mel og bland det. Tilsæt vandet og rør rundt, man behøver ikke ælte og dejen bliver meget våd, så det eneste der er vigtigt er at alt melet bliver vådt så det ikke samler sig i en tør klump i bunden.Dejen står ved stuetemperatur et par timer så der kommer lidt liv i gæren og sættes herefter køligt i et døgns tid. Et par timer inden dejen skal bages sættes den igen i stuetemperatur, hvorefter den vendes forsigtigt ud på et veldækket bord. Fold den forsigtigt et par gange på hver led og del den i tre flutes og lad dem stå og efterhæve en time. Imens brødene efterhæver varmes bagestål, bagesten eller blot ovn op til 250 °. Brødene bages i 35 minutter, så de bliver meget mørke, men ikke sorte.
Kommentarer
Send en kommentar