Hemmeligheden ved en god burger er først og fremmest at bøffen ikke bliver tør, dette undgår amerikanerne ved at blande kødet lidt ligesom vi laver frikadeller. Dernæst skal den selvfølgelig have en ordentlig størrelse, fyldet skal omfatte syltede agurker, ketchup og rå løg og det hele skal gerne samles i en hjemmelavet bolle der er ristet godt af.
Opskrift
500g hakket oksekød med høj fedtprocent1 æg
2 fed hvidløg
½ løg
2 spsk sursød chilisovs
2 spsk rasp
salt og peber
Fremgangsmåde
Riv løget og hak hvidløget fint, rør hele molevitten sammen og lad det stå og trække smag i køleskabet i mindst en time. Afvej 200 g pr bøf og form dem til kugler som hakkes flade og placeres på et stykke pergamentpapir, hvor de hviler indtil de skal grilles.Smør grillen med rapsolie så bøfferne ikke hænger fast, giv dem 2-3 minutter på hver side og så et enkelt minut hvor de er drejet 90 grader, så der kommer flotte grillstriber. Det sidste minut kan man sagtens komme en skive cheddar eller gorgonzola på der så smelter.
Kommentarer
Send en kommentar