Vi ville gerne have lidt nybagt brød til rejer og hønsesalat så jeg har taget udgangspunkt i koldhævede brød men med den ændring at jeg har lavet dem grovere ved at udskifte noget af melet med rugmel og grahamsmel, ligesom jeg har formet dem til boller/trekanter istedet for brød.
8 dl. koldt vand
2 spsk salt
150g rugmel
150g grahamsmel
300g Tipo00
600g hvedemel
Bollerne bages ved 225 grader i 20 minutter hvorefter de stilles til afkøling i nogenlunde samme tid.
Opskrift
10 g gær8 dl. koldt vand
2 spsk salt
150g rugmel
150g grahamsmel
300g Tipo00
600g hvedemel
Fremgangsmåde
Aftenen før opløses gær og salt i vandet hvorefter det hældes i melet og æltes igennem. Stil dejen på køl natten over. Næste dag tages dejen ud og står på køkkenbordet et par timer og får varme. Dejen rulles ud og deles på begge leder, hver kvadrant deles på langs og derefter på skrå så de bliver til fire aflange trekanter, 16 ialt.Bollerne bages ved 225 grader i 20 minutter hvorefter de stilles til afkøling i nogenlunde samme tid.
Kommentarer
Send en kommentar