Koldhævede solsikkeboller

Denne opskrift har min datter fundet hos Anne Mette Voss, hun synes de så lækre ud og ville gerne bestille nogen magen til, til sin fødselsdag.

Opskrift

10 g gær
6 dl koldt vand
1 dl A38
2 dl solsikkekerner
1 spsk blomsterhonning
300 g ølandshvedemel
15 g havsalt
500 g økologisk hvedemel
solsikkekerner til at drysse med

Fremgangsmåde

Bland det hele rigtig godt sammen i ovenstående rækkefølge – dejen skal kun røres ikke æltes – og stil den i køleskabet natten over. Drys bordpladen med lidt mel og vælt dejen ud herpå. Skær derefter bollerne ud der bliver ca 12 a 100g, placer dem på et stykke bagepapir. Pensl med lidt vand og drys med solsikkekerner.

Varm ovnen op til den er brandvarm (250 grader) og lad bagepladerne være i ovnen, så de også er varme. Træk forsigtigt bagepapiret med bollerne over på den brandvarme plade og bag dem i ca. 15 min. til de er gyldne og sprøde og lyder hule når du banker let under bunden.

Noter

Virkelig lækre. Vi havde en del til overs som blev frosset ned, og det viste de sig at være særdeles velegnede til, måske fordi de blev lidt vel mørke.

Kommentarer