Vi lavede en sjov lille ting til kammuslingerne nytårsaften, som vi havde lært at lave på Timm Vladimirs køkken. Det ender med at blive en dejlig sprød og knasende ting lidt ala de rejechips man får på kineser restauranter.
2dl risotto ris
6 dl vand
blæksprutte blæk (vi brugte sort madfarve)
salt
Kog risene helt ud i en gryde. Der er alt for meget vand i forhold til ris, det er meningen. Når vandet er kogt væk, er risene overkogte og smattede. Hæld dem i en blender, smag til med salt og blend til en fin masse. Tilføj blæksprutteblæk, så massen bliver flot mørkegrå eller sort.
Smør massen ud på et oliesmurt bagepapir i det tyndeste lag, du kan lave, cirka 1-2 mm. Bag det på en bageplade i ovnen på 90 C grader i et par timer, til rismassen er knastør. Du kan også bare lade den stå på køkkenbordet natten over. Bræk den tørrede rismasse op i mindre flager og gem dem i en lufttæt beholder, til de skal bruges. De kan holde sig sprøde i mange uger.
Varm en kasserolle med solsikkeolie op til 180 C grader. Friter risflagerne i 5-8 sekunder, til de puffer op. De skal ikke tage farve. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir. Drys med mere havsalt.
Kammusling på hummermayo med puffede ris og estragon |
Opskrift
2dl risotto ris
6 dl vand
blæksprutte blæk (vi brugte sort madfarve)
salt
Fremgangsmåde
Kog risene helt ud i en gryde. Der er alt for meget vand i forhold til ris, det er meningen. Når vandet er kogt væk, er risene overkogte og smattede. Hæld dem i en blender, smag til med salt og blend til en fin masse. Tilføj blæksprutteblæk, så massen bliver flot mørkegrå eller sort.
Smør massen ud på et oliesmurt bagepapir i det tyndeste lag, du kan lave, cirka 1-2 mm. Bag det på en bageplade i ovnen på 90 C grader i et par timer, til rismassen er knastør. Du kan også bare lade den stå på køkkenbordet natten over. Bræk den tørrede rismasse op i mindre flager og gem dem i en lufttæt beholder, til de skal bruges. De kan holde sig sprøde i mange uger.
Det går lynhurtigt fra risflagen rammer olien til den er puffet op |
Kommentarer
Send en kommentar