Opskrift
375g speltmel
700g hvedemel
100g durummel
50g halvsigtet rugmel
25g maltsirup
35g salt
5g gær
7½ dl vand
Fremgangsmåde
Opløs gær, maltsirup og salt i vandet. Bland mel i, startende med det grove, så du kan justere mængden af hvedemel. Ælt dejen godt igennem og stil den koldt natten over. Stil dejen på køkkenbordet og lade den få lidt temperatur i en times tid inden du afvejer ca 25 boller af 85g. Form bollerne, drys evt lidt mel over og lad dem stå på bagepladen og efterhæve en times tid. Klip 2-3 cm dybt med en saks og bag dem i ovnen i 15 minutter ved 200°C.
Noter
Jeg havde ikke noget maltsirup så jeg gav dem et skud kulør istedet. Det blev utrolig velsmagende, dog var nogen af dem lidt klæge inden i, så næste gang giver jeg dem nok mere temperatur og længere tid. Oprindeligt var opskriften med 30g gær og en times hævetid.
Kommentarer
Send en kommentar