Opskrift
15 g gær
3½ dl koldt vand
1 tsk salt
1 strøget spsk sukker
1 spsk olie
100 g speltmel
100g durummel
ca 200-300 g hvedemel.
Fremgangsmåde
Gæren opløses i vandet med salt og sukker og derefter røres det grove mel i, og der blandes hvedemel i indtil konsistensen er passende, er den blød bliver bollerne flade, er den fastere bliver de højere men knap så saftige. Dejen skal ikke æltes med fingerene og skal bare røres sammen til den hænger sammen i en klump. Den sættes i køleskabet i en skål med låg natten over eller i mindst 6 timer.
Morgenen efter vendes dejen et par gange på et meldækket bord for at den får lidt spændstighed. Form 12-14 boller med 2 spiseskeer ved at tage dej op svarende til en bolle på en ske og skub af med den anden. Lad bollerne efterhæve i ca 10 min. Pensl dem med pisket æg og lad dem bage i 20-25 min. ved 230 gr.
Noter
Man behøver ikke bruge alt dejen på en gang, men kan vælge at lade den resterende del stå i køleskabet og lave boller igen de følgende dage.
Kommentarer
Send en kommentar