Opskrift
Vi havde lammehals i fryseren og så fandt jeg denne enkle og dejlige opskrift af Claus Holm i bogen "Stegeso - simremad i jern & ler".1 lammehals (ca 2 kg med ben)
4 gulerødder
1 rødløg
1 almindeligt løg
2 chorizopølser
4 fed hvidløg
2 kviste frisk rosmarin
2 dl rødvin
2 dl bouillon
2 spsk akaciehonning
salt og peber
Fremgangsmåde
Dagen før udbenes lammehalsen. Det er enkelt nok blot en række små snit langs benet. De to halvdele drysses med salt og peber og fyldes med hakket hvidløg og blancheret rosmarin. Så snøres halsene med husholdningsgarn, pakkes ind i bagepapir og rulles i et viskestykke, så de kan ligge og trække smag i køleskabet et døgn.
I en fugtet stegeso hældes først de groft hakkede grønstager,så skæres pølsen i stykker og vendes sammen med grøntsagerne. Lammehalsene lægges ovenpå og der hældes rødvin og bouillon over og sluttes af med akaciehonning. Det hele ryger i en kold ovn sat på 150 grader i 3 timer.
Kødet tages op og hviler 20 minutter. Væsken sies fra over i en kasserolle og koges uden låg til den er reduceret til 2 dl. Herefter kommes en skefuld sennep i samt en spiseskefuld hvedemel blandet med fløde for at jævne sovsen.
Her serveret med grill-kartofler, asparges og focaccia.
Notater
En helt utrolig lækker simreret. Server i godt selskab og med rigeligt rødvin.
Kommentarer
Send en kommentar