Opskrift
ca 500g grønne valnødder
1 flaske smagsneutral snaps eller vodka
bunker af tålmodighed
Fremgangsmåde
Efter sigende skulle grønne valnødder svine en del og ofte rådes der til at klargøre dem udendørs og med handsker så det var med en vis portion ærefrygt jeg startede projektet. Enten er jeg genial eller også har jeg ødelagt det hele, i hvert fald svinede det næsten ikke.1. dag er snapsen helt klar, 2. er den svagt grønlig og 3. er den næsten sort |
Snapsen skal gerne blive grøn ret hurtigt og derefter skifte til næsten sort. Planen er at filtrere den ved juletid og give den et halvt år mere på flasken. Så kan vi smage på den første gang inden næste sæson og se om den er helt ødelagt. Ellers kan den så fint stå og lagre - både 5, 10 og 15 år og den bør bare blive bedre med tiden hvor den så kan tyndes op i omkring 1:5-10 stykker med mere snaps. Den bør stå på flaske en måneds tid efter den er fortyndet.
Noter
1. filtrering |
blev nærmest hængende på tænderne - skal klart lagre mere.
fortyndet 1:5 |
Update II: ventede to måneder og fortyndede den i 1:3, 1:5 og 1:8 og lod dem flaskelagre yderligere en måned. Der var almindelig enighed om at 1:5 gav den bedste smag, så jeg har tilsat 150 ml essens til en flaske klar brøndum og lader den lagre til julefrokosten. Den er allerede nu blevet væsentlig mere drikbar.
Kommentarer
Send en kommentar