Kartoffelsalat


Dette er en krydsning af grillguru's og gastromand's kartoffelsalat.


Opskrift

1 kg. nye danske kartofler
1 bundt radiser
1 bundt forårsløg
1 fed hvidløg
1 bundt purløg
3 tomater
2 spsk. hjemmelavet mayonnaise
4 spsk. cremefraiche
1 spsk. æbleeddike el. lign.
sukker, salt og peber

Tilberedning

Kartofler

Bring kartoflerne i kog, skru ned indtil kartoflerne koger let og lad dem koge i ca. 10 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og sæt dem på køl gerne dagen før.

Dressing

Bland mayo, cremefraiche, og eddike og smag til med sukker, salt og peber – dressingen må gerne være lidt sur/sød/salt i smagen.  Vend forsigtigt kartoflerne i dressingen og gør efterfølgende det samme med løg og tyndt skårne radiser. Lad kartoffelsalaten hvile i køleskabet mindst 1 time inden servering. Pynt med tomater.

Notater

Ganske udemærket, måske lidt kedelig. Vil nok tilføje et drys karry næste gang og så lidt peberfrugt og agurk - cornichoner og kapers lyder som en rigtig god ide.

Kommentarer