Den stod som forret i en folder vi fik hos slagteren, men det så så lækkert ud at vi gjorde den til hovedret. Vi lavede også en combo hvor halvdelen blev krydre og den anden halvdel til ungerne var rimelig fersk med blot lidt citronpeber og akaciehonning.
500 g Laksefilet
1½ tsk paprika
1 tsk salt
1 tsk hvidløgspulver
½ rødløg
½ chili
Limesaft
Akaciehonning
Salt og peber
Krydderierne blandes og lasken rulles i blandingen. Kom den i en lille båd af sølvpapir og kom citron på og en slat hvidvin ved.
Fold to små "bakker" af stanniol - kanten skal være ca. 1 cm. Fordel røgemulden i disse bakker. Bakkerne placeres direkte på briketterne og laksen ryges i 20 minutter. Må gerne trække 5 minutter inden servering.
Æbler, løg og rød chili skæres/hakkes i stykker og vendes sammen hvorefter det smages til med limesaft, honning, slat og peber.
Laks bliver kedeligt hvis den får for meget, så helst kortere tid eller lavere temp. I stedet for røgsmuld smed jeg et par æblekviste på gløderne, det virkede fint.
Opskrift
Laks
500 g Laksefilet
1½ tsk paprika
1 tsk salt
1 tsk hvidløgspulver
½ tsk peber
½ tsk cayennepeber
½ tsk tørret oragano
Der ryges |
½ tsk torret timian
Æblesalsa
2 Æbler½ rødløg
½ chili
Limesaft
Akaciehonning
Salt og peber
Fremgangsmåde
Laks
Krydderierne blandes og lasken rulles i blandingen. Kom den i en lille båd af sølvpapir og kom citron på og en slat hvidvin ved.
Fold to små "bakker" af stanniol - kanten skal være ca. 1 cm. Fordel røgemulden i disse bakker. Bakkerne placeres direkte på briketterne og laksen ryges i 20 minutter. Må gerne trække 5 minutter inden servering.
Æblesalsa
Æbler, løg og rød chili skæres/hakkes i stykker og vendes sammen hvorefter det smages til med limesaft, honning, slat og peber.
Noter
Laks bliver kedeligt hvis den får for meget, så helst kortere tid eller lavere temp. I stedet for røgsmuld smed jeg et par æblekviste på gløderne, det virkede fint.
Kommentarer
Send en kommentar