Denne kommer fra Alletiders Kogebog
Opskrift
500g Oksekød, hakket ca. 16% fedt - jeg brugte 800g 4%
1dl. Rasp
2 Æg
1 tsk. Salt
Peber
3 spsk. Piskefløde 38%
125g Spæk Røget - jeg brugte en pakke bacon i skiver
Sauce:
50g Smør
3spsk. Hvedemel
4dl. Sødmælk
Kulør
Salt
Peber
Ribsgele
Dette er dobbelt portion dvs 1 kg kød, 3 pakker bacon |
Fremgangsmåde
Bland det hakkede kød med rasp, æg, krydderier og fløde.
Læg farsen i stegesoen og dæk den med strimler af røget spæk. Overhæld farsen med afbagt sauce af fedtstof, mel og mælk, som er farvet og smagt til med krydderier og gele.
Steg haren ved 180 grader C alm. ovn i ca. 2 timer.
Sauce
Poesi: okse og gris druknet i sovs |
Notater
Smagen kan godt blive lidt plain så den kan klart tåle et skud krydderier. Den kan også fint trække en pakke bacon mere, særligt nedenunder havde jeg succes med en klat smør og en bund af bacon, da den i første forsøg hang fast i stegesoen. Det er nok at foretrække at holde sig til 500g kød da skiverne ellers bliver ret voldsomme og det kan være svært at få plads til alt sovsen.
Kommentarer
Send en kommentar